tisdag 14 juni 2011

Hej adhd

"Concerta innehåller som aktiv substans metylfenidat vilket är ett centralstimulerande medel. Verkningsmekanismen för metylfenidat vid ADHD är ofullständigt känd men dess effekt att blockera återupptaget av noradrenalin och dopamin till presynaptiska neuron och öka frisättningen av dessa monoaminer till den synaptiska spalten är väl kartlagd.


Concerta är kontraindicerat hos patienter som är kraftigt ångestladdade, spända eller oroliga, hos patienter med diagnosen Tourettes syndrom eller med denna sjukdom i familjen, vid hypertyreoidism, svår angina pectoris, hjärtarytmier eller allvarlig hypertoni. Läkemedlet är också kontraindicerat hos patienter som uppvisar symtom på en svår depression, anorexia nervosa, psykotiska symtom eller är suicidbenägna, eftersom Concerta kan försämra dessa tillstånd.


De vanligaste rapporterade biverkningarna av Concerta i de studier som föregick godkännandet var huvudvärk (32,4%), följt av luftvägsinfektioner (29,6%), magsmärtor (17,7%), sömnsvårigheter (15,1%) och viktreduktion (aptitförlust) 14,3%. Vidare rapporterades i kliniska försök enstaka fall av tics, illamående, känslomässig labilitet, takykardi och blodtrycksstegring."




Att sätta en lapp i pannan. fasteh. helt ärligt är jag bara glad
att få prova på. koncentrationen har inte varit med mig alls,
genom någon del av livet
Kanske och förhoppnings vis blir höstterminen lättare nu